De volgende fase: update

2012-02-24

De deelnameperiode van de Nightingale Studie is onlangs, op 1 februari 2012, beëindigd. U vraagt zich misschien af wat de volgende stap is en waar wij momenteel mee bezig zijn.

Waar onze aandacht in eerste instantie naartoe gaat is het controleren of alle bestanden en gegevens goed binnen zijn gekomen. Daarna volgen vele kwaliteitscontroles, bijvoorbeeld op missende, vreemde of inconsistente waarden. Omdat wij zoveel verschillende soorten gegevens hebben nagevraagd nemen deze controles heel veel tijd in beslag. Het is belangrijk om dit heel secuur te doen omdat dat de kwaliteit van de data en uiteindelijk het resultaat van het onderzoek ten goede komt. Wij beginnen de kwaliteitscontrole onder andere bij de gegevens over nachtwerk, aangezien dat een van de belangrijke onderwerpen is binnen het onderzoek. Waar we ook nog mee bezig zijn is het registreren van de binnengekomen teennagels. Het uitpakken van de envelopjes en sorteren van alle zakjes op nummer is een enorme klus. Een deel van de nagels is in een ander soort zakje ingestuurd omdat men geen zakje ontvangen heeft of het zakje kwijt was. Deze nagels zullen worden overgebracht in een zakje dat past binnen het opbergsysteem. Bij het uitpakken van de enveloppen komen we helaas regelmatig tegen dat deelnemers teennagels hebben opgestuurd zonder studienummer. Deze nagels zijn helaas niet bruikbaar in het onderzoek omdat niet bekend is bij welke vragenlijstgegevens ze horen.

We zitten dus niet stil! Op deze website kunt u nieuwsberichten, de voortgang en onze plannen blijven volgen. En als u bij deelname of op een andere manier aangegeven heeft dat u graag op de hoogte wilt worden gehouden van de resultaten dan ontvangt u automatisch de jaarlijkse nieuwsbrief. Naar verwachting komt rond mei 2012 de eerste nieuwsbrief uit.

Disclaimer Lettergrootte 8 Lettergrootte 8 Lettergrootte 8